Terug

Volg Shownieuws

Oud-werknemers halen keihard uit naar Sonja Bakker

Nieuws

23 aug 2021, 19:58

Het is een turbulente week voor Sonja Bakker. De eierkoekgoeroe wordt beschuldigd van plagiaat en zou klakkeloos recepten van anderen kopiëren. "Allemaal vervelend", liet ze aan Shownieuws weten, maar een paar oud-werknemers doen er nog een schepje bovenop en laten niets heel van hun voormalig baas.

Zo laten ze aan RTL Boulevard weten dat Sonja 'keihard' zou zijn. "Op tv komt ze leuk en soms dom over, maar Sonja is een keiharde zakenvrouw voor haar freelance medewerkers."

Google Translate

Volgens de oud-werknemers zou het plagiaat-schandaal niet alleen de schuld van haar team zijn, want Sonja zou van alles op de hoogte zijn. "Dus ook het kopiëren van teksten en recepten. In de boeken die bij Lidl zijn verkocht, staan dus gewoon recepten die op bijvoorbeeld SmulwebPaulines Keuken of via Google zijn gevonden of vertaald."

De diëtiste zou haar collega's vertellen om drie dingen aan het gekopieerde recept te veranderen, zodat het niet té erg op elkaar lijkt. Volgens de bronnen van Boulevard niet de handigste tactiek. "We werkten met een relatief kleine club mensen aan de boeken. En hebben haar als medewerkers vaak gewaarschuwd. Dat zelfs wij zagen dat het te veel leek op het origineel, maar vaak was er niets meer aan te doen, omdat de foto’s er al waren, en je niets meer kon aanpassen."

Bedreigingen

Verder onthullen de oud-werknemers dat Sonja's vriend Barry grote invloed heeft binnen het bedrijf en zou hij zelfs collega's bedreigen. "Hij zette het bedrijf steeds meer naar zijn hand en zette de een na de andere medewerker uit het bedrijf. Hij ging medewerkers bedreigen of zorgen dat ze niet meer werden betaald."

Gestolen recepten

Het Instagramaccount van Sonja Bakker is offline gehaald. De pagina werd massaal gerapporteerd, omdat Sonja zich schuldig zou maken aan plagiaat.

Sonja zou de recepten hebben ‘gestolen’ van sites als Yummly, Rosemarie's Kitchen, Jessica Gavin, Carlsbad Cravings, Garden in the Kitchen en BBC Food en de recepten daarna via Google Translate hebben vertaald. Zo werd '4 al fresco simply seasoned chicken burgers' al snel '4 eenvoudig gekruide kipburgers'. Ook de foto's van de foodbloggers komen overeen met die van Sonja, zoals je kan zien in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.