Terug

Volg Shownieuws

Thijs Boermans zat in de cel en werd herkend

Nieuws

4 nov 2022, 11:51

Thijs Boermans die we inmiddels kennen van Expeditie Robinson, deelt in zijn podcast Borrelpraat, dat hij drie dagen heeft vast gezeten in de gevangenis, omdat hij probeerde te vluchten voor de politie na een akkefietje in een club....

Nadat zijn kampgenoot Niels Oosterhuis, met wie Thijs de podcast Borrelpraat host, vertelt een keer overvallen te zijn in Amsterdam. Begint Thijs: "Zal ik dan ook maar vertellen over die keer dat ik drie dagen in de gevangenis heb gezeten, of zal ik dat maar skippen...."

Op de vlucht

Niels kan het bijna niet geloven: "Hou je bek...", zegt hij dan ook. Hierna begint Thijs zijn verhaal: "Ik ben vanuit de Korte Leidse dwars, vanuit de klein, ben ik weggesprint. En ik was snel , want ik was linksbuiten bij voetbal. En ik ren over Max Euwe en langs Holland Casino." Waarna de presentator vertelt dat het eigenlijk slim was om het vondelpark in te gaan, besloot hij toch iets anders te doen: "Mijn vader woont heel dichtbij het museumplein, dus ik dacht met mijn domme hoofd, weet je wat ik doe, ik ren naar mijn pa toe. Dan ga ik in mijn kamer waar ik opgroeide slapen en dan word ik wakker en is er niks gebeurd."

'Ik had er ondertussen al twee politieagenten uitgerend'

Helaas voor Thijs, hadden agenten de Amsterdammer op een gegeven moment in de smiezen... Hij probeert nog tevergeefs onder het rijksmuseum door te rennen, zo zegt hij: "Ik dacht daar kunnen geen auto's onder door, ik was ook heel dronken". Werd hij vlak daarna omver gereden door een politieauto. "En toen heb ik daar drie nachten moeten zitten", vervolgt Thijs zijn verhaal.

Zwijgen

Thijs vertelt dat hij graag eerlijk wilde zijn en alles wilde opbiechten, maar op advies van zijn twee advocaten zwijgt hij. "Na drie dagen ben ik vrijgelaten en uiteindelijk is de zaak terecht geseponeerd", aldus de acteur.

Herkenning

Op een gegeven moment was het voor Thijs tijd om even te gaan luchten in zijn gevangenisperiode. En toen hij buiten stond, kwam er een 'celgenoot' naar hem toe die hem herkend. "Ben jij van Spangas?", vraagt hij aan Thijs. "Dit was mijn lichtpuntje van mijn drie dagen cel op de Marnixstraat", zegt Boermans.

Het politieavontuur van Thijs is waarschijnlijk al een tijdje geleden, aangezien hij het heeft over zijn schoolperiode.....

Rose Bertram

Het thema van de afgelopen aflevering Borrelpraat stond in het teken van de liefde, of juist het gebrek aan... Maar in de allereerste aflevering van de podcast leek Thijs een avontuurtje met Rose Bertram in Expeditie Robinson wel te bevestigen. Zie het in de beelden bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.