Terug

Volg Shownieuws

Tiger King-maker keert terug met nieuwe 'absurde' serie

Nieuws

19 aug 2024, 14:31

De razendpopulaire docu-serie Tiger King maakte veel los sinds het in 2020 op Netflix verscheen (zie video). Tiger King-maker Eric Goode keert maandag terug met een nieuwe bizarre mini-docu over 'Monkey Moms', genaamd Chimp Crazy.

Van Tiger Kings naar Amerikaanse 'Monkey Moms'. Zo noemt de grote groep vrouwen zichzelf die chimpansees als hun kinderen zien. Eric vertelt aan het ANP dat hij deze chimpanseemoeders 'toevallig tegenkwam'. Hij was meteen gefascineerd, maar volgens de regisseur was dit wel hele andere koek dan de grote katten uit Tiger King. Er zijn in de mini-docu ook meerdere voorbeelden te zien van schattige babychimpansees die ouder worden en abrupt agressief gedrag vertonen, met alle gevolgen van dien.

"Bij de tijgers ging ik vaak mee de kooi in," zegt Eric. "Zeker tot ze een jaar of vier zijn, zijn die nog best beheersbaar. Chimpansees niet. Ze zijn zo slim en zo sterk. En hun instinct is om hun plek in de groep te verdedigen en soms betekent dat buitenstaanders aanvallen. Bij de apen die vrij rondliepen in huis hebben we daarom van buitenaf gefilmd, door de raamkozijnen. Dat zegt denk ik wel genoeg over hoe veilig chimpansees zijn als huisdieren."

Oprechte liefde

Na het immense succes van Tiger King overwogen Eric en zijn team verschillende andere dierenverhalen voor een opvolger. Bijvoorbeeld een docu over vrouwelijke jagers of een serie rondom haaien. De keuze viel uiteindelijk dus toch op de Monkey Moms. Voor Chimp Crazy dook hij naar eigen zeggen de afgelopen jaren in de wereld van mensen die chimpansees in huis houden.

"Laat ik vooropstellen dat ik geloof dat de liefde van deze vrouwen voor hun apen oprecht is," meent de regisseur. "Het komt alleen in de regel van één kant: we kunnen het de apen niet vragen, maar hun kant van het verhaal is in ieder geval dat ze in een kooi zitten en niet in hun natuurlijke leefomgeving."

'Niemand gaat dit geloven'

Het is dan ook niet gek dat de apenbezitters regelmatig botsen met dierenrechtenorganisaties, zoals PETA. Waar Tiger King opeens draaide om een eigenaardig moordcomplot, krijgt ook Chimp Crazy door alle ophef een bizarre wending rondom de excentrieke 'apenmoeder' Tonia Haddix en een vermiste chimpansee...

Eric gelooft het toeval bijna zelf niet. "Het is een cliché om te zeggen dat de werkelijkheid vaak raarder is dan fictie, maar wij maakten dat nu voor de tweede keer mee. Ik weet nog dat ik tijdens de opnames dacht: niemand gaat na Tiger King geloven dat we nu weer spontaan op een verhaal zijn gestuit dat net zo absurd is als in die serie."

De vierdelige docureeks Chimp Crazy is vanaf vandaag te streamen op HBO Max.

Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

Bron Foto: HBO Max

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.