Terug

Volg Shownieuws

Trauma voor Sam Hofman: 'Allerergste wat ik ooit heb meegemaakt'

Nieuws

10 mrt 2022, 18:52

De vaste luisteraar van de Broers-podcast komt niet meer bij tijdens het wekelijkse gesprek over de vunzige uitgaansavonturen van Sam en Rijk Hofman. De 60ste aflevering was deze week minder vrolijk. Sam doet namelijk een boekje open over een voor hem wel heel traumatische ervaring, waarvoor hij zélfs in therapie moet.

De podcast begint met een waarschuwing van Rijk Hofman die klaarblijkelijk niet op de hoogte was van het volgende schokkende verhaal.

Sam vertelt in de week voor de podcastuitzending in Zuid-Afrika te zijn geweest. "Ik ben in Afrika geweest, daar ga je natuurlijk allemaal vette dingen doen. Maar wat je daar ook hebt is cliff-springen", begint Sam. "Ik stond daarboven en ik dacht echt: 'De mensen die dit doen zijn echt helemaal knars'". Sam vertelt als enige niet van de cliff te zijn gesprongen.

De cliff was ongeveer twaalf meter hoog en het galmde zelfs als hij naar beneden schreeuwde. Sam vertelt over zijn positie op de rots, waardoor hij zicht had op de mensen die naar beneden sprongen. "We zaten in een soort inkeping en boven ons zat een stuk rots waardoor wij in de schaduw zaten." Ook sprongen mensen vanaf de rots boven Sam en zijn vrienden in het water. Goed om te vermelden is dat je dan twee meter vooruit moest springen om niet op de rots te belanden.

"We staan daar te chillen, een vriendin van ons was van die twaalf meter gesprongen, maar zij was dus niet goed geland en die had hele beurse billen". Zij was daar van geschrokken en wilde het water uit om te vertrekken. Dan zien ze iemand van de hoge hoogte afspringen, in het water.

Ongeluk

Sam vertelt door: "Toen kwam er een gast naar boven rennen, een gezette jongen", en hij zei: 'If he can do it, a fat guy can do it'. Hij vervolgt: "We hoorden een beetje gerommel en de woorden 'OH FUCK'." De jongen die van de cliff sprong viel met zijn nek op de rots op 2,5 meter afstand van Sam en zijn vrienden. Hij belandde frontaal op zijn nek.

Fatale afloop

Daarna viel de jongen in het water vanaf een hoogte van zes meter. De jongen kwam niet meer naar boven.

Na twintig minuten volle paniek tijdens de zoektocht naar de jongen in het zwarte water, werd hij door twee toeristen-duikers levenloos uit het water gedragen. "Drie kwartier later kwam de ambulance met een zwart doek."

Traumatische gebeurtenis

De volgende dag hebben de mensen die het ongeluk hebben gezien, waaronder Sam en zijn vrienden, een trauma-sessie bijgewoond onder leiding van een trauma-psycholoog. Zij kregen te horen dat de man van de rots was uitgegleden. Hij wilde stoppen met springen, maar was te laat. De jongen waarmee hij samen bovenop de rots stond, bleek niet een vriend, maar het broertje van overleden jongen te zijn.

Sam zegt dat dit het allerergste is wat hij ooit heeft meegemaakt, waarna Rijk begint te huilen. Sam zal nu ook in Nederland met een psycholoog over de gebeurtenis moeten praten, vertelt hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.