Terug

Volg Shownieuws

Uitslag scan voelt deze keer anders voor OML-Eva: 'Do or die-versie'

Nieuws

22 aug 2024, 11:46

Eva Hermans-Kroot, bekend van Over Mijn Lijk, moet donderdag naar het ziekenhuis voor een nieuwe scan, die duidelijk maakt of haar nieuwe kuur aanslaat. De 26-jarige is normaal niet zo gespannen, maar deze keer is het anders. In gesprek met Shownieuws vertelt ze er openhartig over (zie video).

Enige tijd terug stond Eva voor een moeilijke keuze: ze begon aan een chemokuur omdat haar tumoren groeiden, maar door de hevige bijwerkingen stopte ze er vroegtijdig mee. Artsen schreven haar een nieuw, experimenteel pillenkuur voor. Tot nu toe bevalt het kuur haar, ondanks de bijwerkingen. "Ik heb veel last van hoofdpijn, mijn spieren doen pijn, ik ben best stijf, soms ben ik misselijk en vermoeid. De bijwerkingen die ik eerder heb gehad, waren veel heftiger."

Of het kuur ook aanslaat, is een tweede. Daar komt ze donderdag achter en dat neemt de nodige spanning met zich mee. Na haar scan krijgt ze de uitslag direct te horen. "Normaal ben ik niet gespannen voor scan-uitslagen. Dan denk ik: ik zie het wel, ik heb er toch geen invloed op. Ik kan me wel druk maken, maar waar maak je je druk om?"

Nu voelt het wel alsof het echt zo is

Eva Hermans-Kroot

Toch is ze het gespannen gevoel nu niet de baas. "Het voelt een beetje als de 'do or die'-versie. Mijn arts heeft gezegd: als dit niet werkt, ben je uitbehandeld. Dat heeft hij vaker gezegd, maar nu voelt het wel alsof het echt zo is. Ik weet niet wat dit gevoel maakt, maar hij klonk heel serieus dit keer. Meestal trommelt hij nog wel iets uit zijn hoed. Ik laat me verrassen."

Naar toeleven

In aanloop naar de scan had Eva woensdag een heerlijke massage voor zichzelf ingepland. Verder leeft ze er niet op een speciale manier naartoe, maar ze denkt wel aan: wat als de uitslag niet goed is? "Ik heb al een beetje uitgerekend of ik het boek (zie video hieronder) zelf kan afschrijven. Je bent niet op de een of andere dag dood als je uitbehandeld bent, dat klinkt heel crue, maar is wel echt zo. Maar ik moet dan nog een maandje, dan moet het manuscript af zijn. Dat haal ik wel, denk ik dan."

Plannen maakt Eva niet echt voor de periode na een uitslag, maar ze heeft wel wensen. "Ik wil nog heel graag op vakantie. Even weg van de werkelijkheid; doen alsof het er niet is. Eigenlijk wilden we in augustus, maar toen kreeg ik het nieuwe kuur en vond ik het een beetje risky."

Eva geeft op haar Instagram-kanaal Longeneeslijk updates over haar ziekte, waar ze woensdag ook een belangrijke mededeling deed. Ze plaatste een stukje uit een interview van haar met de Volkskrant, waarin duidelijk werd dat ze het onbegrijpelijk vindt dat mensen haar vragen of ze de uitslag al weet. Dit omdat ze het eerst met haar familie wil verwerken. "Lees dit stukje even en knoop dit in je oren. Dan ben ik daar alvast heel dankbaar voor morgen", schreef ze erbij.

OML-Eva openhartig over het boek dat ze schrijft
1:44
OML-Eva openhartig over het boek dat ze schrijft

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.