Terug

Volg Shownieuws

Van der Gijp emotioneel: 'Gaat heel slecht met Willibrord'

Nieuws

24 mei 2022, 14:30

Volgens René van der Gijp gaat het heel slecht met Willibrord Frequin. Dit vertelde hij maandagavond geëmotioneerd in Vandaag Inside. René bezocht de journalist nog afgelopen weekend.

"Ik ben gisteren nog bij hem geweest", aldus Van der Gijp emotioneel. "Hij ging echt heel, heel slecht."

Johan Derksen vertelde aan tafel dat de ernstig zieke Frequin een groot fan is van het programma en hem ook meteen belde toen bekend werd dat het programma na de kaarsenrel toch terugkwam. Plotseling had ik Willibrord aan de lijn. Dat was hartverscheurend. ,Ik had ook niet verwacht toen ik opnam dat het Willibrord zou zijn, die man was echt doodziek. Dat zei hij zelf ook." Het Vandaag Inside-trio is zichtbaar aangedaan en volgens Johan is Willibrord "een beetje afscheid aan het nemen van alle relaties".

Begin vorige maand vertelde Willibrord Frequin, die lijdt aan een agressieve vorm van de ziekte van Parkinson, aan De Telegraaf dat het einde naar eigen zeggen in zicht is voor hem: "Het gaat niet best. Eigenlijk is het gewoon klote. Mijn lichaam is op en wil niet meer. Het einde van mijn leven is in zicht. Ik wil er niet bij stilstaan en probeer nog een beetje te genieten."

Boeklancering Willibrord Frequin
2:14
Boeklancering Willibrord Frequin

De programmamaker kan nauwelijks nog lopen en is na iedere inspanning doodmoe. Hij slaapt daarom overdag veel, volgens Frequin "om weer bij te tanken". Zijn vrouw Gesina Lodewijkxs, met wie hij twaalf jaar samen is, verzorgt Frequin. "Deze vorm van Parkinson kun je vergelijken met ALS. Alle lichaamsfuncties stoppen er op een gegeven moment mee", zegt zij. "Bovendien heeft Willibord met de nodige hartproblemen te maken gehad. Hij is daardoor behoorlijk fragiel."

Willibrord Frequin is ongeneeslijk ziek
4:22
Willibrord Frequin is ongeneeslijk ziek

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.