Terug

Volg Shownieuws

Verdrietig afscheid voor Freek Vonk

Nieuws

31 juli 2023, 10:22

Kwak, de vlieg van tv-bioloog Freek Vonk, is overleden. Het dier is zes dagen oud geworden, schrijft hij op Instagram. Het beestje groeide als larve enige tijd in zijn been en ontpopte zich een week geleden tot een vlieg (zie de video).

Binnenkort wordt Kwak tentoongesteld in museum Naturalis in Leiden. "RIP lieve Kwak. 6 dagen oud geworden. Het gehele avontuur is hiermee ten einde gekomen...", schrijft hij bij foto's van het dier. Oorspronkelijk zaten er drie larven in het been van de bioloog. De andere twee, Kwik en Kwek, overleden voordat ze volgroeid waren. "Alhoewel, nog niet hélemaal, want in overleg met Naturalis hebben we besloten dat we mijn horzelkindje en de twee overleden larven op niet al te lange termijn tentoon gaan stellen aan het publiek!! HOE GAAF IS DAT?"

Tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Zaterdag onthulde de bioloog via een "horzel gender reveal" het geslacht van de vlieg. De Dermatobia hominis (human botfly) bleek een meisje te zijn. Hij wist al enige tijd dat hij snel afscheid moest nemen van Kwak. Het dier uit de tropen van Midden- en Zuid-Amerika leeft in principe niet langer dan een paar dagen. Inmiddels is de bioloog ook bezig met een minidocumentaire over Kwak.

"Zodra ik weet wanneer ze te zien zijn, laat ik dat weten… (Nu dus nog niet!!)", besluit Freek zijn bericht. "Tot die tijd kunnen we gelukkig nog wel even genieten van de foto’s en de beelden van mijn schattige meisjeshorzel."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.