Terug

Volg Shownieuws

Will Koopman werkt aan deze nieuwe serie

Nieuws

15 okt 2023, 14:20

Regisseur Will Koopman werkt aan een historische serie over "vijf schreeuwende, kijvende vrouwen". Dat vertelde zij zondagmiddag in het NPO-radioprogramma De Perstribune. De voorlopige titel is De Franse Slag. Het plan ligt momenteel bij de NPO ter goedkeuring.

"We hebben een plan, het ligt bij de NPO", vertelde Will. "We hopen dat we het mogen maken. Ze zijn enthousiast, maar we moeten kijken of we het geld bij elkaar kunnen krijgen." De regisseur legt uit dat het relatief veel geld kost om een film of serie te maken die in het verleden speelt. "Dat zien we nu ook met de serie over Patty Brard, het zijn grote bedragen. Anders krijg je het niet goed voor elkaar."

Will vertelde een aantal jaar geleden in vakblad Holland Film Nieuws dat De Franse Slag een serie is die zij ontwikkelde met Roos Ouwehand en haar in 2017 overleden man, schrijver Lex Wertwijn. Het zou gaan om een tiendelige serie over "vijf vrouwen in de tijd van Napoleon, terwijl hun mannen aan het front vechten. Het zijn geweldige scripts, maar peperduur om te realiseren: veel decors, veel pruiken."

Televizier

Donderdag won voor de derde keer een serie van Will de Gouden Televizier-Ring (zie video bovenaan de pagina). Zij won de prijs eerder voor Gooische Vrouwen en Vrouwenvleugel, dit maal sleepte zij het beeldje in de wacht voor Oogappels. Ook komt binnenkort haar nieuwe film Neem me mee uit, over een groep 70-plussers die op vakantie naar Frankrijk gaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.