Terug

Volg Shownieuws

Winnaar Gouden Televizier-Ring 2024 wordt bekendgemaakt

Nieuws

Gisteren, 10:34

Het Gouden Televizier-Gala vindt donderdagavond plaats in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tijdens het gala worden de winnaars van de prestigieuze televisieprijzen bekendgemaakt. De genomineerden zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen voor dit speciale evenement (zie video).

De Gouden Televizier-Ring wordt beschouwd als de belangrijkste prijs van de avond. Daarvoor zijn dit jaar B&B Vol Liefde, Denkend aan Holland en Dwars door de Lage Landen genomineerd. Vanaf 20.00 uur 's avonds en tijdens de uitzending, om 21.00 uur op NPO 1, kunnen kijkers stemmen op hun favoriet. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door de serie Oogappels.

In de categorie Televizier-Ring Acteur zijn Elise Schaap en Frank Lammers allebei genomineerd voor hun rol in Ferry: De Serie, samen met Pierre Bokma voor zijn rol in De Joodse Raad. De genomineerden in de categorie voor Televizier-Ring Onlinevideoserie zijn de FOMO Show, de Politievlog en Rondje Binnenhof. Voor de Televizier-Ring Jeugd zijn Alles Flex en Mollenstreken genomineerd.

Eén winnaar is al bekend...

In de categorie Televizier-Ring Presentator werden Ewout Genemans, Tim Hofman en André van Duin genomineerd voor verschillende programma's. Woensdagavond werd tijdens talkshow Eva al bekendgemaakt dat André de vijfde winnaar is van de Gouden Televizier Oeuvre-Ring. De prijs, voor mensen die zich jarenlang hebben bewezen op de Nederlandse televisie, is sinds 1964 slechts vier keer eerder uitgereikt (zie onderstaande video).

Tekst gaat verder onder de video.

Johan lovend over André van Duin: 'Ik ken niemand die een hekel aan hem heeft!'
0:45
Johan lovend over André van Duin: 'Ik ken niemand die een hekel aan hem heeft!'

Prijs voor Impact en Talent

De redelijk nieuwe categorie van Televizier-Ring Impact, die voorheen werd gewonnen door Tim Hofman en Rob de Nijs, kan dit jaar gewonnen worden door De Joodse Raad, het Eurovisie Songfestival of Ewout in de Verslavingskliniek. Tot slot is er nog de categorie Televizier-Ring Talent. Daarin maken Estavana Polman, Merel Ek en Monica Geuze kans (zie onderstaande video).

Tekst gaat verder onder de video.

De Shownieuws-tafel bespreekt de genomineerden van de Televizier-Ring
4:57
De Shownieuws-tafel bespreekt de genomineerden van de Televizier-Ring

Peter Pannenkoek is er klaar voor

Voor alle categorieën, behalve de Gouden Televizier-Ring, konden kijkers hun stem eerder online al uitbrengen. Het gala wordt dit jaar gepresenteerd door Jan Smit en Peter Pannenkoek. De cabaretier maakt zich uiteraard al klaar om verschillende BN'ers ook dit jaar op de hak te nemen (zie onderstaande video).

Welke BN'ers neemt Peter Pannekoek dit jaar op de hak?
1:03
Welke BN'ers neemt Peter Pannekoek dit jaar op de hak?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.