Terug

Volg Shownieuws

Wout Weghorst laat fel van zich horen: 'Dit is wat ik wil'

Nieuws

23 juni 2024, 21:02

Wout Weghorst voelt dat hij steeds dichter bij een basisplaats in Oranje komt. "Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om het Nederlands elftal beter te maken", zei de spits op een persconferentie in de perskamer van zijn oude club VfL Wolfsburg. "Ik zie de schoonheid van invallen en scoren, maar ik zie mezelf natuurlijk het liefst in de basis. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier belangrijk kan zijn." (zie video)

De 31-jarige Weghorst is van alle spelers van het Nederlands elftal het populairst bij het aanwezige Oranjelegioen in Duitsland. De invaller stond 137 seconden op het veld toen hij het winnende doelpunt in het eerste EK-duel met Polen maakte (2-1). Bij een gelijke stand tegen de Fransen smeekten driekwart van de supporters in het Leipzig Stadium succesvol om een invalbeurt voor de spits, maar dit keer kwam hij niet tot scoren.

Memphis eerste keus

Ronald Koeman heeft Weghorst voor het EK verteld dat Memphis Depay zijn eerste keus voor de positie centraal in de aanval is, maar tot blijdschap van de bondscoach legt de spits die nog een seizoen onder contract staan bij Burnley zich daar niet bij neer. "Je kunt in teleurstelling blijven hangen of er alles aan doen om te laten zien dat je heel belangrijk kunt zijn. Dat laatste doet Wout", zei Koeman na de zwaarbevochten zege op de Polen.

Depay maakte een redelijke indruk tijdens de laatste oefenduels met Canada en IJsland voor het EK. Tegen Polen kreeg hij in de tweede helft steeds meer moeite. Vooral door balverlies viel Depay tegen Frankrijk op. Oostenrijk is dinsdag de laatste tegenstander van Oranje in de groepsfase van het EK. Het lijkt erop dat Koeman vasthoudt aan Depay als spits. "Maar ik moet zorgen dat ik klaar ben als ik speeltijd krijg", zei Weghorst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.