Terug

Volg Shownieuws

ZIEN: Doutzen Kroes terug op de catwalk

Nieuws

4 juli 2022, 14:16

Doutzen Kroes stond zondagavond na lange tijd weer op de catwalk. Ze liep in Parijs een modeshow voor Pieter Mulier van Maison Azzedine Alaïa. Je ziet het in de video bovenaan de pagina.

Op Instagram deelt ze een aantal foto's en laat ze weten dat ze wel even goed moest nadenken om dit te doen. Doutzen werd aangemoedigd door haar gezin.

Begin dit jaar maakte Doutzen bekend dat ze voorlopig was gestopt met modellenwerk, zie video bovenaan de pagina. "Misschien is het een pauze, misschien mijn pensioen. Misschien ga ik nooit meer beginnen", vertelde ze in een podcast. Die beslissing maakte ze zodra het coronavirus opstak en alles dicht was. Daardoor kwam volgens Kroes "een sneltrein tot stilstand", waardoor ze "kon uitstappen". Ze realiseerde zich naar eigen zeggen dat ze eigenlijk alles al had, "een leuk gezin, gezonde kinderen, een leuke man, een mooie familie om me heen. Allemaal lieve mensen."

Doutzen stopt met carrière
1:05
Doutzen stopt met carrière

Het topmodel vroeg zich af wat haar beweegreden voor het werk was: "Waarom doe ik wat ik doe? Is het eigenlijk omdat het al zo is? En dat was het eigenlijk." Ze maakte haar opdracht in Parijs nog af en besloot daarna haar agentschap te bellen. Die vertelde ze: "ik ga niet meer door". Dat gaf haar een gevoel van vrijheid, vertelt Kroes.

Ze was naar eigen zeggen altijd bezig met vragen als "waarom zijn dingen zoals ze zijn" en realiseerde zich dat er wel gelijkheid in de wereld kan zijn, maar dat de ongelijkheid in stand wordt gehouden. "Toen dacht ik, weet je wat: laat alles maar gewoon zitten. Ik wil ook niet meer dit werk doen, ik wil niet meer bijdragen aan die corruptie". Ze wil modellenwerk niet "in die hoedanigheid" doen, voor merken waar ze "eigenlijk niet achter stond". In plaats daarvan wil ze "alleen nog maar zuiver zijn".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.