Terug

Volg Shownieuws

ZIEN: Man Bibian Mentel wint speciale prijs

ZIEN: Man Bibian Mentel wint speciale prijs

Nieuws

22 apr 2021, 23:17

Edwin Spee, de weduwnaar van Bibian Mentel, is uitgeroepen tot meest positieve BN'er in Nederland. De prijs eist hij niet alleen op. De award komt vooral op naam van Bibian.

De award kreeg Edwin uitgereikt door Ali B, zo is te zien in de video bovenaan dit artikel. De overwinning is groot. Hij kreeg namelijk 50 procent van de stemmen, dat gelijk staat een 30 duizend stemmen.

Edwin draagt de prijs dan ook op aan zijn vrouw Bibian en het hele gezin, want door hun positiviteit gaat het nu goed met hen. Hij heeft van haar geleerd hoe belangrijk 'wij' is. Dat is iets wat afkomstig is uit de Afrikaanse cultuur; daar is het 'wij' belangrijk dan 'ik'.

Bibian overleed vorige maand op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De sportvrouw werd op 27-jarige leeftijd al getroffen door botkanker. Daardoor moest haar onderbeen worden geamputeerd. De ziekte keerde telkens terug, maar steeds wist ze zich op te richten. Ze veroverde in 2014 goud op de Paralympische Spelen van Sotsji en vier jaar later zelfs twee keer goud op de Paralympische Spelen van Pyeongchang.

De sportvrouw kreeg begin maart te horen dat ze uitzaaiingen in haar hersenen had en genezing niet meer mogelijk was. Haar overlijden leidde tot een stroom aan reacties van sporters, politici en bekende Nederlanders, die allen haar positivisme, doorzettingsvermogen en veerkracht roemden en haar een bron van inspiratie noemden.

Bibian Mentel Necrologie
2:30
Bibian Mentel Necrologie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.