Terug

Volg Shownieuws

Zo gaat de film over Sywert van Lienden heten

Nieuws

12 apr 2023, 23:25

De eerder aangekondigde speelfilm over de omstreden mondkapjesdeal die Sywert van Lienden en zijn compagnons sloten, krijgt de titel: Gillend Rijk. Dat laat productiehuis Levitate woensdag weten aan Shownieuws. Meer over het schandaal, bekijk je in de video hierboven.

Van Lienden maakte zich in het voorjaar van 2020 sterk voor de aanschaf van medische mondkapjes toen daar wereldwijd een enorme schaarste aan bestond. Hij richtte de non-profitorganisatie Stichting Hulptroepen Alliantie op om ervoor te zorgen dat Nederland snel miljoenen mondkapjes zou krijgen en zei dat belangeloos te doen. Later bleek dat Sywert en zijn zakenpartners miljoenen euro’s aan de deal zouden hebben overgehouden.

Afgelopen zomer werd duidelijk dat productiehuis Levitatie de filmrechten van het boek  Sywerts miljoenen van Jan-Hein Strop en Stefan Vermeulen hadden gekocht. Inmiddels wordt er druk geschreven aan het script voor de film. Het productiehuis maakte bovendien woensdag aan Shownieuws bekend dat de film geregisseerd wordt door Matthijs van Heijningen jr. Hij regisseerde eerder de film De Slag om de Schelde.

Zo gaat de film over Sywert van Lienden heten
1:30
Zo gaat de film over Sywert van Lienden heten

Welke acteur Sywert gaat spelen in de film, is nog niet duidelijk. "We hebben de hoofdrolspeler al gecast, maar dat maken we later bekend", zegt een woordvoerder van het productiehuis. De film Gillend Rijk zal te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.