Terug

Volg Shownieuws

Zo gaat het nu met deze Idols-sterren

Zo gaat het nu met deze Idols-sterren

Nieuws

24 aug 2021, 21:56

Het is alweer negentien jaar geleden dat het allereerste seizoen van Idols op de Nederlandse beeldbuis te zien was. Tijd om terug te blikken op de meest veelbesproken kandidaten en om te kijken hoe het nu met hen gaat.

Jamai won het eerste seizoen met zijn single 'Step Right Up'. Zijn gekke brilletjes hebben inmiddels plaatsgemaakt voor lenzen, maar zijn stem is er nog steeds. De zanger bracht drie jaar geleden nog een album uit en onlangs werd bekend dat hij samen met Buddy Vedder The Voice Kids presenteert.

Jim, de hunk van de show, werd toentertijd tweede. Inmiddels heeft hij in talloze musicals gespeeld en kunnen we hem de koning van de Nederlandse romcom noemen.

(Jim en Dewi, 2003)

Na Idols kreeg Jamai een korte relatie met Dewi die op de vierde plaats eindigde. Althans, dat zeiden de media. Volgens Dewi is het niet waar. “Wij waren heel close, maar we hebben nooit verkering gehad. Jamai zat toen erg met zijn geaardheid in de knoop", vertelde ze onlangs aan LINDA.. Dewi zingt nog steeds maar werkt tegenwoordig ook als lichtwerker: iemand die op spirituele wijze mensen 'heelt'.

Hind won 'de bronzen plak' in het eerste seizoen, deed vervolgens mee aan het Eurovisie Songfestival én bracht een aantal albums uit. Nederland bleek eigenlijk te klein voor de zangeres. Daarom besloot ze om naar Los Angeles, de stad van de fame, te verhuizen. Inmiddels timmert ze ook hard aan de weg in Dubai, zo is te zien in de video bovenaan deze pagina.

(Boris en Maud, 2004)

Door het grote succes van het eerste seizoen kwam er uiteraard een tweede. Boris won in 2004 Idols en versloeg daarmee runner-up Maud. Het leek hem voor de wind te gaan. Maar een aantal jaren werd zijn bedrijf failliet verklaard en beschuldigde zijn voormalig-zakenpartner hem van geld wegsluizen. Inmiddels werkt Boris hard aan zijn comeback. De zanger plaatst af en toe muziek op Facebook.

In 2006 probeerde Floortje het derde seizoen te winnen, maar helaas... Ze greep nét mis. "Ik had een flinke keelontsteking te pakken en moest die avond vier liedjes zingen. Dus dat deed ik, met 40 graden koorts. De week ervoor kon ik niet eens praten", blikte ze onlangs terug met LINDA.. Na een poging bij The Voice Of Holland gooide Floortje het roer om. Ze is nu al drie jaar stewardess.

(Floortje en Raffaëla, 2006)

Raffaëla versloeg Floortje in de finale. Haar deelname zorgde voor veel hilariteit, omdat ze beweerde verliefd te zijn op Henkjan Smits. Ondanks de winnende hit 'Right Here Right Now (My Heart Belongs To You)' - die we nog allemaal kunnen meezingen - ging Raffaëla's carrière als zangeres niet als een raket. Ze werkt nu al fitnesscoach.

Het vierde seizoen werd gewonnen door de Brabanste Nikki. De zangeres stond op het punt om dé rockster van Nederland te worden, maar poliepen op haar stembanden zaten in de weg. "Ik moest onder het mes", vertelde Nikki over de heftige periode. Na mijn operatie kon ik wel zingen, maar het kostte me veel moeite. Zelfs om een half optreden te doen. Het klonk ook niet oké." Zelfs in 2012 toen ze meedeed aan De Beste Zangers van Nederland en vier jaar later aan The Voice was Nikki nog niet helemaal de oude...

(Nikki, 2008)

En dan hebben we ook nog Herman. In 2003 deed hij auditie voor het programma, maar mocht 'vreemd genoeg' niet door naar de volgende ronde. Een jaar later probeerde hij het wéér. Dit keer met zijn eigen geschreven nummer ‘I’m a Dancer'. Helaas voor Herman werd ook nu hem een plekje in de liveshow hem niet gegund. Hoe het nu de superster gaat, weet niemand. Gelukkig hebben we de beelden nog!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.