Terug

Volg Shownieuws

Zo gaat het nu met Israel van 'Ruinerwold'

Nieuws

16 aug 2021, 23:13

Israel van Dorsten schokte in 2019 de wereld met zijn ontsnapping uit de boerderij van Ruinerwold. Sindsdien gaat het goed met hem. Hij studeert aan de Mediaopleiding en heeft een wel heel bijzondere stage te pakken...

Namelijk op de set van de nieuwste film van Britt Dekker Silverstar. Israel geniet volop van het harde werk op de set. "Het is fijn om dan kansen te krijgen en van alles te mogen doen. Omdat ik nu eindelijk dingen kan, wil ik het ook graag goed aanpakken", vertelt Israel aan Shownieuws.

Van Dorsten werkt op de set als stagiair bij de camera afdeling en leert alles rondom het camerawerk bij de film. Sinds september 2020 studeert Israël Audiovisuele Media aan de NAVB (Nederlandse Academie voor Beeldcreatie). Ondanks het missen van het normaal benodigde voortraject, mocht hij daar aan de slag.

De school heeft hem alle hulp gegeven om aan te tonen dat hij gekwalificeerd genoeg is. Ondertussen krijgt hij veel hulp van goede vriend Ties. Die ook de veelbesproken documentaire 'De kinderen van Ruinerwold' heeft gefilmd, waarin de ontsnapping van Israel is gedocumenteerd.

"Ik ben dus vorig jaar begonnen met de filmopleiding, heb ik net eerste jaar afgerond en propedeuse gehaald. Ties, die deze film draait die heeft ook de documentaire gefilmd. Toen hij aan het filmen was had hij het er al over deze film. Ik was toen al meer dan half jaar met de opleiding bezig en zo ben ik erbij gekomen. Ja ik ben blij dat ik die kans krijg."

Het hele gesprek met Israel zie je in de video bovenaan dit artikel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.