Terug

Volg Shownieuws

Doutzen Kroes maakt comeback: 'Ik werd geleefd'

Nieuws

19 aug 2024, 20:23

Doutzen Kroes maakt een comeback in de modellenwereld (zie video), zo heeft ze bevestigd in een groot interview met Vogue. Wel 'gaat ze alleen nog tegen haar eigen voorwaarden' aan de slag, nadat ze jarenlang 'geleefd is'.

"Als mensen dat tegen me zeiden, dacht en antwoordde ik: welnee, ik bepaal alles zelf, maar ik kwam erachter dat ik totáál ben geleefd. ‘Professioneel’ noemen klanten dat, als je je mond houdt en nooit klaagt. Ook niet als je bij -5 graden in bikini de kou in rent, of om twee uur ’s nachts in badjas nóg wacht op die doorpas voor een show", doet Doutzen een boekje open.

Tekst gaat verder na de Instagram-post.

Geleefd

"Iedereen kon zijn creatieve ei op mij kwijt, fotografen, stylisten, visagisten, maar ik werd niet gehoord. Daar was ik zó klaar mee. Als model had ik nooit een stem, daar kwam onder andere mijn rebellie ook uit voort. In 2013 twitterde ik ‘Save Palestine’, toen Palestina helemaal kapot gebombardeerd was. Ik was woedend – wat gebeurt hier! Van een grote cosmeticafabrikant moest ik die tweet verwijderen: in mijn contract stond dat ik geen politieke uitspraken mocht doen. Daarbij komt nog dat je nooit nee durft te zeggen tegen een belangrijke klant, uit angst niet meer te worden geboekt. Ik móést even uit die ratrace, helemaal terug naar nul."

Vogue's Creative & Editorial Director Marie-Nanette vult aan: "Toen Doutzen zich op Instagram uitsprak over maatschappelijke onderwerpen sloeg de publieke opinie om. Doutzen keerde het modellenbestaan de rug toe. En nu is er ineens die Chloé-catwalkshow, een modepublicatie in de Amerikaanse Vogue en een terugkeer naar Victoria’s Secret. Doutzen is terug."

'Wappie'

Ook komt Doutzen in het interview terug op haar 'wappie-periode' (zie video hieronder): "Ik was gekaapt door de wappiekant, maar ik wil niet meer bijdragen aan verdeeldheid."

Doutzen stopt met carrière
1:05
Doutzen stopt met carrière

Abrupt gestopt

Doutzen zette twee jaar geleden abrupt een punt achter haar modellencarrière (zie video onderaan), maar het blijkt nu dat ze stilletjes weer aan de slag is gegaan bij Victoria's Secret... In 2020 nam Doutzen afscheid van haar modellen leven. Ze zei daarover destijds: "Ik dacht: laat alles maar gewoon zitten. Ik wil ook helemaal niet meer dit werk doen. Ik wil helemaal niet bijdragen aan die corruptie. Ik wilde niet meer voor merken werken waar ik eigenlijk niet helemaal achter stond."

Doutzen deelt cryptische Instagram-stories over nieuwe coronamaatregelen
0:26
Doutzen deelt cryptische Instagram-stories over nieuwe coronamaatregelen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.