Terug

Volg Shownieuws

Duncan Laurence kapte telefoontje van Mark Rutte af

Nieuws

27 aug 2022, 20:07

In de meest recente aflevering van de populaire YouTube-serie Open Kaart met host Robbert Rodenburg (24) is Duncan Laurence (28) te gast. Hij vertelt over de hectische tijden gedurende en na zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv, waar hij gewonnen heeft. Een fragment van het gesprek bekijk je in de video hierboven.

"Het was een avontuur wat ik nooit meer zal vergeten", vertelt Duncan nadat hij de vraag van Robbert kreeg wat de overwinning van het Eurovisie Songfestival voor de Arcade-zanger heeft betekend. Duncan geeft aan dat hij voor zijn deelname al vele nummers had geschreven, maar dat hij zich ten tijde van het liedjesfestijn zichzelf voor het eerst op de kaart kon zetten. "Het was echt de start van mijn carrière als artiest: als Duncan Laurence."

Winst

"Het moment dat je landt in een stad waar Eurovision gehost wordt, kun je het beste gewoon denken: 'Dit is de bubbel, let's go' ", vertelt de zanger die gefocust was op het behalen van de eerste plek.

"En dan win je... wat gebeurt er dan?", vraagt Robbert aan Duncan. "Dan win je en krijg je ineens vijf security man om je heen... En dan kan niet eens je eigen vader of moeder meer dichtbij je komen omdat je dan ineens de winnaar bent." De artiest werd direct na de winst het podium opgeduwd om de trofee in ontvangst te nemen. "Ik zei heel snel: 'Music first, always!' en toen liep ik af en toen kwamen er meteen allerlei persmomenten. Je wordt meteen naar het persbureau gebracht."

Telefoontje Mark Rutte

"Mark Rutte belde in tussentijd ook nog", vertelt de zanger lachend. "Terwijl we daarheen liepen... Ik kon hem maar half horen dus ik zei op een gegeven moment: 'Ja, oké... Ik moet verder: doeiiii' " De minister-president zou zich dit grappige moment later nog herinneren toen hij Duncan opnieuw zag tijdens het 5 mei-concert op Bevrijdingsdag.

Huwelijk

Onlangs onthulde de zanger huwelijksdetails aan Shownieuws. Duncan stapt binnenkort in Zweden in het huwelijksbootje met zijn grote liefde Jordan Garfield. Het gesprek bekijk je in de video hieronder.

Duncan Laurence onthult huwelijksdetails
0:37
Duncan Laurence onthult huwelijksdetails

(Foto en video: Open Kaart // Robbert Rodenburg)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.