Terug

Volg Shownieuws

Dyantha Brooks openhartig over Jehova-ouders

Dyantha Brooks openhartig over Jehova-ouders

Nieuws

7 mrt 2023, 15:14

Shownieuwspresentatrice Dyantha Brooks kennen we als een vrolijke dame, maar heeft niet bepaald een onbezorgde jeugd gehad. Dit laat ze weten in een geprek met Vriendin.

Dyantha is openhartig over haar ouders. Zij waren destijds Jehova's getuigen. Wanneer haar vader plotseling een herseninfarct kreeg, veranderde haar wereld compleet.

Geloof

"Mijn ouders waren Jehova’s getuigen en dat bracht wat struggles met zich mee. Ze besloten namelijk dat ze dat leven niet wilden voor hun kinderen. Maar de gevolgen van uit zo’n geloofsgemeenschap stappen, zijn best intens. Het komt erop neer dat je alle familieleden en vrienden die ook Jehova’s getuige zijn, niet meer mag spreken. Voor m’n ouders was dat een pittige tijd." vertelt de presentatrice

Herseninfarct

Gelukkig heeft Dyantha hier weinig van meegekregen. "Mijn ouders hebben altijd hun leven in het teken gezet van mij en mijn broer. Ze werkten extra hard om mijn dansles te betalen en om mijn broer te kunnen laten voetballen, terwijl ze zelf niet altijd in een zorgeloze situatie zaten." Daarnaast krijgt haar vader ook nog eens een herseninfarct wanneer Dyantha twaalf jaar is. Een gebeurtenis die de nodige impact heeft op het gezin.

Gezinsdynamiek

"Het was heftig, omdat mijn vader een echte alfaman is. Hij had een goede baan, was de leider van het gezin. En van de ene op de andere dag was hij voor de helft verlamd en kon hij niet meer praten. De hele gezinsdynamiek verandert dan een beetje. Vanaf dat moment was mijn zorgeloosheid weg. Tot die tijd had ik nooit iets heftigs meegemaakt. Toen dat gebeurde, dacht ik: het leven kan dus van de ene op de andere dag veranderen."

Dyantha Brooks is een vast gezicht bij Shownieuws. Voor het laatste entertainmentnieuws kijk je elke dag om 23:00 op SBS6. De laatste uitzending zie je bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.