Terug

Volg Shownieuws

Eddy Zoëy is aangever in plaats van komiek in Ranking The Stars

Nieuws

27 okt 2021, 16:29

Eddy Zoëy vindt het een opluchting dat hij als presentator van Ranking The Stars gewoon zichzelf kan zijn. Van RTL krijgt hij alle vrijheid om het programma naar zijn hand te zetten, vertelt hij aan het ANP.

Zoëy neemt de presentatieklus over van Paul de Leeuw die met uitzondering van twee seizoenen vijftien jaar lang het gezicht was van het iconische programma. "Dat zijn grote schoenen om te vullen, absoluut", vindt de presentator. "Toen RTL belde wist ik ook niet of ik het wel moest doen. Maar al pratende snapte ik het. Dat heeft alles te maken met de vrijheid die ik krijg en de manier waarop ik het mag invullen."

In het nieuwe seizoen van Ranking The Stars, dat woensdagavond start op RTL 5, fungeert Zoëy vooral als aangever en niet zoals De Leeuw die zelf met veel grappen kwam. "De humor moet nu meer uit het panel komen. Ik weet natuurlijk zelf wel dat ik heel erg vergeleken ga worden met Paul de Leeuw en mensen me niet grappig vinden maar Patrick Lodiers was ook nooit de grappige van De Lama's. Hij was ook de aangever." In de video boven dit artikel zie je waarom De Leeuw het programma niet meer presenteert.

Grapdichtheid

Zoëy vindt het niet zo belangrijk waar de lach vandaan komt. "Als het programma maar grappig is. En eigenlijk vind ik dat wel een verlichting. Ik had het veel moeilijker gevonden als ik net als Paul de Leeuw heel scherp en heel grappend moest zijn met een verwachte grapdichtheid van 100 per minuut. Dan had ik nee gezegd."

Ranking The Stars, waarin loslippige BN’ers onalledaagse vragen beantwoorden en elkaar de maat nemen, gaat er zonder De Leeuw hoe dan ook anders uitzien. In de afgelopen vijftien jaar kwamen er regelmatig grappen voorbij die over het randje gingen. "Met humor moet je een beetje oppassen. We leven nu in een andere tijd", legt Zoëy uit. "We willen het iets meer positief maken met meer vriendschap. Het hoeft niet altijd keihard te zijn of met een gestrekt been erin."

De 'afzeiktelevisie' gaan kijkers daarom minder zien. "Maar dat wil niet zeggen dat het minder grappig is", besluit de presentator. "Het is alleen op een andere manier."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.