Terug

Volg Shownieuws

Edwin Spee over verdriet om Bibian: 'Ik geef eraan toe'

Edwin Spee over verdriet om Bibian: 'Ik geef eraan toe'

Nieuws

30 juni 2021, 15:10

Drie maanden geleden overlijdt Olympisch kampioene Bibian Mentel. Een groot verlies voor velen, maar zeker voor haar man Edwin Spee. In een interview met platform Planet Lifestyle vertelt de weduwnaar hoe hij omgaat met het verlies.

Onlangs wint Edwin nog een award voor de meest positieve BN'er, zo is te zien in de video bovenaan deze pagina. De manier hoe hij met het verlies van zijn vrouw omgaat, is voor veel mensen een inspiratie.

Toch geeft Edwin zichzelf ook de kans om het verdriet te voelen. "Uiteraard hebben we verdriet en is er een groot gemis", vertelt hij. "Verdriet toelaten helpt bij de verwerking. Ik geef eraan toe."

Eekhoorn

Het verdriet overvalt Edwin soms op de vreemdste momenten. "Laatst nog", gaat hij verder. "Bibian was altijd gek op een eekhoorn die ze vaak bekeek in onze tuin. Na haar overlijden zat het diertje ineens bij de openstaande achterdeur. Het keek naar binnen alsof het zich afvroeg 'Waar is Bibian nou?' Ik schoot meteen vol. Af en toe zijn er tranen. Prima. Ze worden omringd door mooie gedachten."

Ondanks alles blijven Edwin en zijn gezin zich focussen op wat er nog wél is, want dat is precies hoe Bibian in het leven stond. "We vonden het belangrijker om herinneringen te verzamelen in plaats van bezittingen. Om veel leuke dingen te doen. Ze had een lach op haar gezicht tot het allerlaatste moment."

'Bron van inspiratie'

Bibian kreeg begint maart te horen dat ze uitzaaiingen in haar hersenen had en genezing niet meer mogelijk was. Uiteindelijk overleed ze eind maart op 48-jarige leeftijd. Haar overlijden leidde tot een stroom aan reacties van sporters, politici en bekende Nederlanders, die allen haar positivisme, doorzettingsvermogen en veerkracht roemden en haar een bron van inspiratie noemden.

Bibian Mentel Necrologie
2:30
Bibian Mentel Necrologie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.