Terug

Volg Shownieuws

Enzo Knol openhartig over donkere periode: 'Zag het niet meer zitten'

Nieuws

13 apr 2023, 20:13

Hoewel Enzo Knol al járenlang zijn droomleven leeft én je hem zelden tot nooit niet enthousiast zal zien in zijn dagelijkse vlogs, was dat vroeger wel anders. In Open Kaart is de 29-jarige vlogger erg openhartig over een donkere periode uit zijn leven.

Robbert Rodenburg zegt tegen Enzo dat het steeds meer opvalt dat gezondheid meer aandacht krijgt. Vervolgens vraagt hij zich af hoe Enzo voor zichzelf zorgt en wat voor hem moeilijke momenten zijn geweest op dit gebied.

Enzo legt uit dat praten voor hem ontzettend belangrijk is. "Tegenwoordig ben ik echt van het praten, maar vroeger was ik dat totaal niet. Ik kan echt heel erg slap lullen, maar ik kan ook wel hele serieuze gesprekken voeren. Vroeger sprak ik met een Psychiater voor een bepaalde periode."

'Zij heeft mijn leven gered'

Dit was voor de vlogger erg prettig. "Ik heb gemerkt dat ik daar heel veel aan heb gehad. Een vrouw van vroeger heeft daadwerkelijk mijn leven gered. ik heb een erg donkere periode gehad, waarin ik het even niet meer zag zitten en gewoon dacht laat maar zitten. Zij heeft er wel voor gezorgd dat ik daar een andere kijk op kreeg. Dat was een vervelende periode. Als het even niet lekker gaat denk ik daaraan terug en praat ik met mijn vriendin, opa, moeder of broer. Ik zorg er wel voor dat mijn mentale gezondheid nu goed is.

Uit huis gezet

Als Robbert vraagt hoe die donkere periode eruitzag, legt Enzo uit dat hij zichzelf helemaal kwijt was. "Ik werkte mezelf zo erg in de nesten... Mensen die me hielpen duwde ik weg. Uiteindelijk ben ik zelfs uit huis gezet. Dit heeft overigens niet met mijn opvoeding te maken. Mijn moeder deed dit super goed, maar de rest daarom heen was ik kwijt."

Hardkloppingen en angstaanvallen

Toen de gezondheid van Enzo ernstig achteruit ging, ging pas de knop om. "Ik rookte elke dag, ik blowde en ik dronk veel. Ik sloot mezelf op en mijn moeder wist niet meer wat ze moest doen. Elke dag werd ik wakker met een asbak naast me. Als ik wakker werd stak ik die joint weer aan en nam ik een blik energydrank. Vervolgens ging ik weer gamen en als het spannend werd merkte ik dat ik hardkloppingen kreeg en dat ik angstig werd. Hierdoor durfde ik ook niet meer naar buiten." Pas toen Enzo in het ziekenhuis belande besloot hij zijn leven drastisch te veranderen.

Onlangs sprak Iris Enthoven, voor een serie van Radio538, de vlogger ook over zijn verleden. Bekijk de video bovenaan de pagina voor deze beelden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.