Terug

Volg Shownieuws

Gevolgen voor PowNed na 'ongepaste' video van Swift-fans

Nieuws

12 juli 2024, 19:14

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) zet het onderzoek naar de meldingen over het Taylor Swift-item van PowNed voort. De organisatie vindt de video "ongepast" en "ziet aanleiding om als toezichthouder opvolging te geven aan de meldingen".

Omroep PowNed publiceerde vorige week een video met de titel "Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift". Hierin liet onder meer een fan haar borsten zien en zoende iemand met een wildvreemde in ruil voor een ontmoeting met de zangeres, die echter helemaal niet bleek plaats te vinden.

"We gaan dit incident verder onderzoeken op mogelijke overtreding van wettelijke regels. Als we daar reden toe zien, zullen wij als toezichthouder gepaste maatregelen treffen", aldus het CvdM.

Het CvdM kreeg "een groot aantal meldingen" binnen over de video. De ombudsman van de NPO kreeg zo'n driehonderd klachten binnen. De omroep haalde eerder na de kritiek het item al offline en erkende "over het randje" te zijn gegaan.

In onderstaande video is meer te zien over het concert van Taylor Swift.

Taylor Swift treed op in Johan Cruijf ArenA
4:58
Taylor Swift treed op in Johan Cruijf ArenA

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.