Terug

Volg Shownieuws

Hélène Hendriks onthult: Matthijs in De Oranjezomer?

Nieuws

27 juli 2024, 12:46

Hélène Hendriks onthult vrijdagavond in De Oranjezomer dat Matthijs van Nieuwkerk is uitgenodigd om tafelgast te zijn in het programma. Zowel Jan Slagter als Jack van Gelder hopen dat hij binnenkort langskomt...

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt het de hoogste tijd dat Matthijs terugkeert op televisie. “Ik vind dat het nu wel weer eens tijd is dat hij terug op televisie komt. Als wij daar een bijdrage aan kunnen leveren dan doen we dat heel graag, want hij is een van de beste presentatoren die Nederland kent", zegt Jan.

"Zou hij niet gewoon eens bij ons hier aan tafel moeten aanschuiven? Het wordt nu toch wel tijd? Gewoon volgende week of de week erop?", aldus Hélène. Jan: "Ja, wellicht, dat moet je gewoon vragen." Waarop vaste tafelgast Jack van Gelder dat Matthijs al is gevraagd... Het hele gesprek is in bovenstaande video te zien.

Onlangs werd bekend dat Matthijs de aangekondigde samenwerking met RTL heeft verbroken. Eerder was die al voor onbepaalde tijd uitgesteld na de publicatie van het rapport van de Commissie-Van Rijn, waarin uitgebreid werd teruggekeken op wangedrag bij De Wereld Draait Door, dat hij vijftien jaar presenteerde.

Tekst gaat verder onder de video

Matthijs van Nieuwkerk en RTL gaan niet samen verder
5:37
Matthijs van Nieuwkerk en RTL gaan niet samen verder

Matthijs zou overigens de RTL-talkshow vanaf de Olympische Spelen in Parijs aanvankelijk samen met Humberto Tan presenteren. Door een verschil van inzicht over de invulling van het programma besloot Humberto het programma aan Matthijs over te laten. Dat vertelde Numberto onlangs nog in De Telegraaf.

"RTL wilde ooit dat Matthijs en ik het samen zouden presenteren, maar we hadden andere ideeën over de invulling. Toen heb ik gezegd dat Matthijs het gewoon alleen moest gaan doen. Dat vond ik echt prima", aldus Humberto, die de show door het opschorten van de samenwerking tussen Matthijs en RTL en diens latere vertrek bij de zender, dus alsnog presenteert.

Tweede kans

"Uiteindelijk is het anders gelopen. Nee, daar voel ik me zeker niet schuldig over. We hebben er ook geen contact meer over gehad. Stel je voor dat Joey Veerman bij het EK niet speelt en Xavi Simons wel. Het zou toch wat zijn als Simons dan zegt: 'Joey, gaat het wel?' Je gaat gewoon het veld op."

"Ik hoop dat hij vindt wat hij zoekt. Ik gun hem alle goeds", zei Humberto over het vertrek van Matthijs bij RTL. "Wat mij betreft, zou hij weer een talkshow kunnen presenteren. Als mensen niet kijken, is dat ook een antwoord. Maar hij heeft geen strafbaar feit gepleegd. Zelfs al was dat wél het geval, dan verdient hij een tweede kans."

Beladen dag voor Matthijs van Nieuwkerk
5:12
Beladen dag voor Matthijs van Nieuwkerk

(headerfoto: Edwin Smulders)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.