Terug

Volg Shownieuws

Kijkers boos na noodgedwongen vertrek kandidaat Expeditie Robinson

Nieuws

25 okt 2022, 10:17

Maandagavond konden kijkers weer genieten van een nieuwe aflevering Expeditie Robinson, al was het begin voor trouwe kijkers even schrikken. Publieksfavoriet Ilias Ojja maakte toen namelijk bekend uit het programma te stappen. De acteur voelde zich niet serieus genomen door de programmamakers.

Illias, beter bekend als Taxi uit Mocro Maffia stapte net voor de Eilandraad in een aangespoelde naald op het strand. Wat de acteur uiteindelijk deed besluiten het eiland vroegtijdig te verlaten.

Aangespoeld vuil

De aflevering begint met een aangrijpende introductie van presentator Rick Brandsteder. "Dag 20 van de Expeditie begint dramatisch, ook op de paradijselijke eilanden van Maleisië spoelt regelmatig vuil aan. Vlak voor de Eilandraad trapt Ilias in een aangespoelde naald”, legt Rick de situatie uit. Hierna doet Illias zijn verhaal in een voice-over.

Schrik

De schrik zat er bij de Mocro Maffia-acteur goed in, nadat hij in de aangespoelde naald trapte. "Zoiets verwacht je niet. Ik ben mijn voet gaan ontsmetten en zij hebben de naald meegenomen voor onderzoek. Je weet niet waar het voor gebruikt is. Die gedachte maakte mij angstig. Vervolgens zou er die avond een dokter bij de Eilandraad aanwezig zijn. Maar ja, die was er niet. En daardoor ben ik ’s nachts gaan malen. En toen de volgende ochtend de cameraploeg en niet de dokter van het bootje stapte, knapte er iets in me. Het voelde voor mij alsof ik niet serieus werd genomen. Dat is de reden dat ik heb besloten om uit de Expeditie te stappen.” Meer hierover, zie de beelden bovenaan de pagina.

Reactie producent

Aan AD geeft producent SimpelZodiak aan, dat ze de angst van Illias, nadat hij in een naald was gestapt onderschat hebben. "Dat betreuren we. Aangezien het hier niet direct om een verwonding ging, maar om een onderzoekstraject, moest er eerst een plan van aanpak worden gemaakt en was de arts niet direct ter plaatse. Achteraf gezien hadden wij dit alles sneller en beter aan Iliass moeten communiceren om hem gerust te stellen", aldus een woordvoerder van SimpelZodiak.

Geweldig avontuur

Al met al kijkt Illias terug op een fantastisch avontuur. Hij zegt een toptijd te hebben gehad en vrienden voor het leven gemaakt te hebben. Ook al vindt hij het natuurlijk super jammer. "Tuurlijk had ik langer willen blijven, dit was altijd al een droom voor mij. Maar misschien had het zo moeten zijn", waren zijn afsluitende woorden. Kijkers vinden het plotselinge vertrek van de Expeditie Robinson deelnemer, iets wat niet had mogen gebeuren. Zie hieronder de reacties op Twitter.

(Bron foto: Jasper Suyk)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.