Terug

Volg Shownieuws

Linda Hakeboom emotioneel: 'Ik weet niet hoe lang ik op de planeet mag blijven'

Nieuws

10 nov 2023, 08:46

Linda Hakeboom vertelt in het online programma Open Kaart over haar ziekte. In 2020 kreeg de televisiemaker te horen dat ze borstkanker had (zie video). Ze vertelt onder andere dat ze uit zelfbescherming er rekening mee houdt dat ze niet oud wordt...

"Sinds die diagnose denk ik wel echt; ik weet niet hoe lang ik op deze planeet mag blijven", vertelt ze. "Ik houd er echt geen rekening mee dat ik oud word. En dat vinden mensen soms heftig om te horen, maar dat vind ik veel te eng."

Bang

De televisiemaker is bang dat de ziekte weer terugkomt. Dat komt mede door het feit dat ze, na een intensieve reeks van chemotherapie, geopereerd werd. "Ik lag helemaal op mijn rug ervan, ik was helemaal kapot, mijn haren waren eruit, dan voel je hoe heftig dat spul is", vertelt Linda.

De verwijderde tumor bevatte nog enkele levende kankercellen. "Toen dacht ik echt: sorry maar, als die dingen nu nog leven, dan weet ik echt niet meer wat er moet gebeuren. Dat vond ik zo'n moeilijk moment."

Onzeker

Dat moment heeft volgens Linda een zaadje van onzekerheid geplant, waardoor ze er rekening mee houdt dat het in de toekomst mogelijk weer misgaat. Toch was ze tijdens haar ziekte niet bang om dood te gaan. "Ik weet nog dat ik echt dacht van: wat vind ik er eigenlijk van als dat zo is?"

"Ik vind het jammer, want ik zou hier liever nog wel even blijven, maar het is ook oké. En dat was eigenlijk best fijn om te merken. Ik raakte daar helemaal niet van in paniek", aldus Linda.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.