Terug

Volg Shownieuws

OML-Eva trots over laatste droom die zij waarmaakt: 'Alles voltooid'

Nieuws

22 aug 2024, 14:33

Eva Hermans-Kroot is bezig met het waarmaken van haar laatste droom: het schrijven van een boek. Dat brengt een enorm gevoel van trots met zich mee. In gesprek met Shownieuws vertelt ze over deze bijzondere kans (zie video).

Eva schrijft geregeld over het ziekzijn op haar Instagram-account Longeneeslijk, maar nu doet ze dat ook voor het boek dat ze uitbrengt. "Ik vind het fijn om van me af te schrijven", vertelt ze erover. "Toen ik ziek werd, ben ik er meteen mee begonnen. Maar ik liep vast en heb het daarna gelaten." Totdat de uitgeverij op haar pad kwam. "Dit was meant to be. Het geeft me een stip op de horizon."

Het berichtje kwam op een goed moment. "Ik zat niet lekker in mijn vel. De dag erna ging ik met mijn zus naar de sauna; toen was ik alleen maar blij en kon ik het niet voor me houden. Ik heb er een weekendje over nagedacht." Niet alleen Eva, ook haar naasten waren enthousiast.

Bij het schrijven krijgt Eva hulp van een co-auteur. Ze wil het boek heel graag af kunnen maken. "Ik hoop dat mijn gezondheid het toelaat. Stel ik kom ineens te overlijden, komt het boek alsnog uit. Mijn man en moeder helpen dan mee om het af te maken."

Het komt op je af

Eva Hermans-Kroot

Zelf lezen

Als een hoofdstuk af is, leest Eva het. Haar man Matthijs ook; voor haar ouders wil ze het nog even bewaren. "Hij vindt het tot nu toe mooi. Het eerste hoofdstuk gaat over ons, onze bruiloft en hoe het voor ons is als koppel. We vonden het allebei heftig om te lezen, het is zo definitief. Je leeft erin, maar als je het dan leest, is het anders. Het komt op je af. Het is even slikken."

Het is nog even wachten tot haar levensverhaal in de winkels ligt - als alles goed gaat op 17 december - maar Eva krijgt nu al enorm veel steun. "Ik had dit niet durven dromen. Het maakt me trots en overladen. Je hoeft niet bij de pakken neer te zitten als je ziek bent, je kunt nog steeds dingen bereiken. Wel op een ander pitje misschien."

Met opgeheven hoofd zegt Eva: "Er komen ook mooie dingen op je pad, dat is ook wat in het boek voorkomt. Kanker is supervervelend, en dat is netjes uitgedrukt, maar het brengt ook veel mooie dingen met zich mee."

Droom

Het boek is het "enige wat hoog op haar lijstje stond toen ze ziek werd". "Ik had een paar dingen: ik wilde trouwen, afstuderen, een keer naar Lapland, Formule 1 én een boek uitbrengen. Ik heb nooit een bucketlist gehad omdat ik mezelf zou kunnen teleurstellen, maar het lijkt erop dat ik straks alles voltooid hebt."

Donderdag heeft Eva weer een nieuwe scan. De uitslag vindt ze enorm spannend, onthult ze in hetzelfde interview. Bekijk het gesprek in de video hieronder:

Over Mijn Lijk-Eva vertelt hoe het gaat, leeft met spanning toe naar veel bepalende scan
2:27
Over Mijn Lijk-Eva vertelt hoe het gaat, leeft met spanning toe naar veel bepalende scan

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.