Terug

Volg Shownieuws

Peter Heerschop weer terug op de radio als columnist bij NPO Radio 1

Peter Heerschop weer terug op de radio als columnist bij NPO Radio 1

Nieuws

28 okt 2022, 18:26

Cabaretier Peter Heerschop krijgt een column in het NPO Radio 1-programma van Humberto Tan. Dat heeft Heerschop vrijdagmiddag live in het programma van Tan bekendgemaakt.

Begin september vroeg Humberto Tan aan Heerschop of hij het zag zitten om columnist te worden in zijn radioprogramma, omdat Radio 538 toen net was gestopt met zijn column Lieve Marianne. Heerschop hapte niet gelijk toe, maar hij gaf aan er even over na te willen denken.

"Ik ben langzaam aan op een idee gekomen", vertelde Heerschop vrijdagmiddag bij Tan op NPO Radio 1. Heerschop stelde voor om het idee volgende week live in de uitzending met Tan te bespreken. "Bij deze afgesproken", reageerde Tan. "Je hebt in al die jaren zoveel mooie dingen gemaakt, dat er niks is waarvan ik op voorhand zeg: doe maar niet."

De 62-jarige acteur annex schrijver moest in september noodgedwongen stoppen met zijn column Lieve Marianne op Radio 538. Sinds 2002 verzorgde hij iedere vrijdagochtend een satirisch weekoverzicht op die zender, dat hij steevast begon met de aanhef 'Lieve Marianne'. De naam van de rubriek is ontleend aan schaatster Marianne Timmer en stamt uit de beginperiode van de 538-ochtendshow Evers Staat Op. De rubriek is bedacht tijdens de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City, waarvandaan het programma live werd uitgezonden.

Heerschop onderstreepte vrijdag op NPO Radio 1 dat het geen vervolg gaat worden op Lieve Marianne. "Dat heb ik écht afgerond."

Dinsdag maakte Heerschop in de Veronica Ochtendshow van Radio Veronica bekend dat hij tijdens het komende WK voetbal een bijdrage gaat leveren in de ochtendshow van presentator Tim Klijn. Hij benadrukte toen dat het niet ging om een column, maar om een bijdrage. "Ik ga toch wel kijken, en ik vind daar alles van. Dus als jullie bellen en ik mag vertellen wat ik zie en wat ik daarvan vind, dan lijkt me dat een goed idee", aldus Heerschop dinsdag.

Heerschop blikte sinds 2002, toen nog in de ochtendshow van Edwin Evers, op de radiozender elke vrijdag terug op het nieuws van de week. Na het vertrek van Evers in 2018 stopte de cabaretier tijdelijk, maar later keerde hij terug. In de video bovenaan de pagina zie je een uitgebreid gesprek met Edwin Evers voor onze online serie, Op De Gevoelige Plaat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.