Terug

Volg Shownieuws

Radioduo Coen en Sander ook solo verder op 538 en Veronica

Nieuws

25 mei 2022, 16:50

Het geschiedenisboek van de Nederlandse radio krijgt een nieuw hoofdstuk. Na achttien jaar gaan Coen en Sander, het langstzittende radioduo, naast De Coen en Sander Show los van elkaar een nieuw avontuur aan. Sander Lantinga gaat van maandag tot en met donderdag de middagshow op Radio Veronica presenteren en Coen Swijnenberg krijgt een dagelijkse lunchshow op Radio 538.

Luisteraars hoeven geen afscheid van het legendarische duo te nemen; De Coen en Sander Show blijft op vrijdagmiddag te horen op 538. Wie van maandag tot en met donderdag de middagshow op Radio 538 gaat presenteren, maakt de radiozender binnenkort bekend, aldus Talpa Network in een persbericht woensdagmiddag.

Pijn in mijn hart

Coen Swijnenberg: "Het is ontzettend jammer dat we niet verder kunnen met ons dagelijkse radio-avontuur samen, dat ga ik onwijs missen. Maar er komen mooie dingen aan! De Coen en Sander Show verhuist naar de vrijdagmiddag, de leukste dag van de week, en op de andere dagen mag ik de lunchshow gaan maken op Radio 538. Veel om straks naar uit te kijken, maar eerst ga ik heel erg genieten van de laatste dagelijkse middagshows met Sander, het team en de beste luisteraars die we ons kunnen wensen.” 

Sander Lantinga: "Met pijn in mijn hart, maar vooral met een brede glimlach en opgeheven hoofd neem ik afscheid van de dagelijkse De Coen en Sander Show. Ik vond het een voorrecht om dit programma zo lang te mogen maken met en voor onze luisteraars. Het zal even wennen zijn om mijn vrouw vaker te zien dan Coen, maar ik heb ontzettend veel zin in de toekomst bij Radio Veronica en op de vrijdag bij Radio 538." 

Coen en Sander begonnen achttien jaar geleden in 2004 met een programma op de vrijdagavond en groeiden uit tot één van de bekendste en populairste middagshows op de Nederlandse radio. Sinds augustus 2015 presenteren de heren iedere maandag tot en met donderdag De Coen en Sander Show op Radio 538. In 2020 vierden Coen en Sander hun 16-jarig radiojubileum met de langste middagshow ooit.

Ruud de Wild vertelde dinsdag stellig in zijn radioshow op NPO Radio 2 dat Coen en Sander als duo helemaal zouden stoppen. Dit fragment is hieronder te zien:

Ruud de Wild over Coen en Sander
0:31
Ruud de Wild over Coen en Sander

(bron video Coen en Sander: Radio 538 - De Coen en Sander Show)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.