Terug

Volg Shownieuws

Tanja Jess over transitie kind: 'Had haar makkelijker levenstraject gegund'

Nieuws

10 juni 2022, 13:54

Actrice Tanja Jess (55) spreekt zich in weekblad Margriet openhartig uit over de transitie van haar kind. Dochter Alice (19) is biologisch gezien geboren als jongen, maar zit in een transitietraject om ook 'aan de buitenkant' vrouw te worden.

Tanja had de wens van haar kind, namelijk het verder leven als 'vrouw', niet zien aankomen. De actrice geeft in het blad aan dat de mannen in haar familie altijd wat meer 'nerdish en zachtaardig' zijn. De mannen in Charly's familie zouden daarentegen meer 'macho-achtig' zijn. Hierdoor was Charly minder verbaasd over deze openbaring, aangezien de houding van zijn kind voor hem opvallender was.

'Ingewikkeld proces'

Tanja vond het aanvankelijk een 'ingewikkeld proces' voor het gezin maar ook voor Alice zelf. "Toen ze ons vertelde dat ze dacht dat ze transgender was, was ik nogal verrast en ook een beetje geschrokken... want ik dacht: jeetje, wat staat haar nu allemaal te wachten", vertelt Tanja. "Ik had haar een makkelijker levenstraject gegund."

ADD-diagnose

Gedurende het einde van Alice' basisschoolperiode, viel het Tanja en Charly op dat hun kind steeds meer last kreeg van somberheid. Een ADD-diagnose was al eerder gesteld, ze dachten dus dat dit probleem de oorzaak moest zijn van de somberte.

Transitie

"Het duurde even voordat ze zelf wist waarom ze zich zo rot voelde", legt Tanja uit over haar kind. "Maar dat moment kwam en toen hebben we haar eigenlijk direct op de wachtlijst laten zetten bij het VUmc, omdat ik wist dat die ontiegelijk lang was."

Dat de wachtlijst lang was, bleek te kloppen. Pas na twee jaar en acht maanden kon hun dochter terecht bij het VUmc voor een gesprek. "Het is echt verschrikkelijk dat dit zo lang duurt. Aan de ene kant had zij die tijd nog wel nodig."

Eerder al werd bekend dat Charly de transitie van zijn dochter omarmt. Meer hierover bekijk je in de video bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.