Terug

Volg Shownieuws

Taylor Swift breekt weer records

Nieuws

12 sep 2024, 09:18

Taylor Swift, die in juli nog heeft opgetreden in Nederland (zie video), is de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards in New York. De superster mocht zeven beeldjes ophalen en bracht haar totaal daarmee op een recordaantal van dertig stuks.

Taylor passeert daarmee Beyoncé die in haar carrière 26 keer een 'maanmannetje' won. Wel kreeg ze er ook nog vier als onderdeel van Destiny's Child en met Jay-Z als The Carters. Taylor gaat ook de recordboeken in als de eerste artiest die vijf keer de prijs voor video van het jaar heeft gewonnen.

Ze won de award dit jaar voor de clip van Fortnight, het nummer dat ze samen maakte met Post Malone. In haar speech sprak ze over het regisseren van de video en noemde ze diverse mensen die erbij betrokken waren, inclusief "mijn vriend Travis Kelce".

Travis "juichte" haar volgens haar vanaf de andere kant van de studio toe. "Alles wat deze man aanraakt, verandert in geluk, plezier en magie. Ik wil hem bedanken dat hij dat heeft toegevoegd aan onze opname, want dat zal ik me altijd herinneren."

Verkiezingen

Taylor kon het niet laten om ook een verwijzing naar de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen te maken en riep iedereen boven de achttien jaar op om zich te registreren. De zangeres sprak dinsdag haar steun uit voor vice-president Kamala Harris. Ook bracht Taylor een ode aan de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001. "Ik dacht toen ik vanochtend wakker werd in New York aan wat er hier gebeurd is 23 jaar geleden (...) Dat is het belangrijkste aan vandaag en al het andere valt daarbij in het niet."

Andere prijswinnaars bij de VMA's waren onder anderen Sabrina Carpenter (song van het jaar), Chappell Roan (beste nieuwkomer), Dua Lipa (beste choreografie) en Eminem (beste hiphop en beste special effects).

Terreurdreiging

Vorige maand cancelde de zangeres nog concerten in Wenen vanwege een terreurdreiging. De dreiging voor de veiligheid was zeer ernstig, zei de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer eerder. "Dankzij de intensieve samenwerking van onze politie en de nieuw opgerichte inlichtingendienst DSN met buitenlandse diensten, werd de dreiging vroegtijdig geïdentificeerd, bestreden en een tragedie voorkomen", schreef Nehammer in een post op X.

De concerten van Taylor zouden plaatsvinden in het Ernst Happel Stadion, waar zeker 55.000 mensen in kunnen.

Taylor Swift cancelt optredens in Wenen wegens verijdelde aanslag
2:14
Taylor Swift cancelt optredens in Wenen wegens verijdelde aanslag

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.