Terug

Volg Shownieuws

Boerderij van Dorst: Maxim openhartig over overleden zoon

Nieuws

26 juni 2022, 22:21

Kijkers van Boerderij van Dorst zijn onder de indruk over hetgeen Maxim Hartman vertelt over de periode waarin zijn zoon Mick op 33-jarige overleed aan de gevolgen van leukemie.

"Ik vond de uitzichtloosheid wel pittig. Ik vind het lekker als je problemen op kunt lossen. Dat is ook een beetje een mannelijke eigenschap volgens mij", vertelt de presentator. "Hier kun je niks aan doen, aan zo'n ziekte. Je moet eigenlijk afzien."

Agressie

Op de vraag van mede-gast Hanneke Groenteman hoe Maxim op dit 'afzien' reageerde vertelt Maxim het volgende: "Ik was onbewust heel agressief. Je hebt mensen die gaan heel hard huilen... Dat heb ik niet gedaan... Ik heb wel een paar keer gehuild, maar niet heel veel", stelt Maxim.

"Ik werd heel agressief ervan naar vreemden. Als iemand me bij de kassa bijvoorbeeld niet goed hielp dan gaf ik ze nog één waarschuwing. 'Anders sloop ik je hele kassa eruit...' Maarja, dat is ook een manier om ermee om te gaan."

Maxim is van mening dat je verdriet beter kunt omzetten in woede. Het slachtofferschap is geen optie voor het Rembo&Rembo-icoon. Hij vindt slachtofferschap een vorm van zwakte.

Band met zoon

Maxim had in Micks kindertijd een heel goede band met hem. Daarna werd deze tijdelijk wat minder omdat Mick veranderde, boeddhist wilde worden en de alternatieve hoek opzocht. Dit zorgde voor enige verwijdering tussen vader en zoon. De band werd weer sterker toen Mick ziek werd. "Als een kind ziek wordt, krijg je weer bijna zo'n band als toen het klein was", legt Maxim uit.

Ook Hanneke Groenteman was openhartig in de uitzending.

Bovenaan de pagina bekijk je een video waarin Maxim Hartman wordt aangevallen door advocaat Richard Korver in HLF8 na een uitspraak over seksueel geweld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.