Terug

Volg Shownieuws

Dit is de winnaar van de 22e reeks De Slimste Mens

Nieuws

9 sep 2023, 21:43

Journalist Tom Kleijn heeft vrijdagavond het 22e seizoen van De Slimste Mens, waar eerder dit seizoen nog een ongeluk gebeurden (zie video), gewonnen. Tom won de finale van populaire kennisquiz op NPO 1 van De Kleine Komedie-directeur Jörgen Tjon A Fong en musicalactrice Nandi van Beurden.

Tom stond voor aanvang van de finaleweek als vierde in het klassement en maakte daarom dinsdag al zijn rentree in het programma. De journalist wist zich sindsdien elke dag te plaatsen voor de volgende aflevering. Van Beurden keerde donderdag terug en Jörgen was als sterkste speler van deze zomerreeks alleen in de finale van vrijdag weer te zien.

Eindstrijd

De eindstrijd ging tussen Tom en Jörgen, omdat Nandi al eerder in de aflevering was afgevallen. Tom begon de finale met 70 seconden voorsprong op de theaterdirecteur, maar het ging tot het einde aardig gelijk op. Tom wist uiteindelijk te winnen met één goed antwoord over het eiland Bonaire. Hij wist dat het een Nederlandse gemeente was en pakte daarmee de winst.

Dankwoord

In zijn dankwoord haalde Tom zijn 14-jarige zoon aan, die hem eerder had overgehaald om mee te doen met de quiz van KRO-NCRV. "Welke discussie we ook hebben: ik heb gelijk", grapte hij. Kleijn kreeg de bokaal uit handen van Martin Rombouts, de dichter die het afgelopen winterseizoen van De Slimste Mens wist te winnen.

Zie hieronder Martin over de gekregen kritiek die hij kreeg tijdens De Slimste Mens.

Martin Rombouts over gekregen kritiek De slimste mens
0:41
Martin Rombouts over gekregen kritiek De slimste mens

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.