Terug

Volg Shownieuws

Dochter Willeke Alberti over kankerdiagnose: 'Ik dacht niet aan het ergste'

Nieuws

20 dec 2022, 17:08

Daniëlle van 't Schip heeft een pittig jaar achter de rug. De dochter van Willeke Alberti kreeg begin 2022 de diagnose endeldarm kanker (bovenstaande video.) In Vriendin laat Daniëlle weten hoe zij erachter kwam dat er iets mis was...

Het is eind 2021 als Daniëlle eindelijk klaar is met het schrijven van haar boek. Ze besluit veel te gaan zwemmen. "Drie jaar lang had ik héél veel gezeten om mijn boek te schrijven en ik vergat soms daarnaast te bewegen. Toen ik klaar was met het boek, ben ik gaan zwemmen.

Op een dag maakt Daniëlle een verkeerde beweging tijdens het zwemmen. "Dat was de eerste keer dat ik dacht: deze pijn is niet oké. En half november schoot het zó in mijn been dat ik in Nederland aankwam als een soort Manke Nelis. Na Oud en Nieuw besloot ik om er eens naar te laten kijken. Al dacht ik natuurlijk nog helemaal niet aan het ergste."

Als Daniëlle in april 2022 een MRI-scan krijgt, lijkt er niet zoveel aan de hand te zijn. De arts denkt schaambotfractuur te zien en verwijst Danielle door.

Agressieve endeldarmtumor

Nadat ze een bezoekje brengt aan een oncoloog krijgt Daniëlle te horen dat zij een agressieve endeldarmtumor heeft. "De druk van de tumor heeft voor die schaambotfractuur gezorgd. Daarbij zat er nog een kleinere tumor in het bot."

Inmiddels heeft Daniëlle een aantal behandelingen achter de rug, met voor nu een positief resultaat. "De fractuur is geheeld, de tumor is niet meer agressief en een stuk kleiner. Mijn zoon gaat eind volgend jaar trouwen en dr. Vogl heeft gezegd dat ik dat zeker ga halen!"

Daniëlle gaf eerder door middel van een video een update over haar gezondheid. Zie onderstaande video voor de beelden.

Ernstig zieke dochter Willeke Alberti geeft update
5:57
Ernstig zieke dochter Willeke Alberti geeft update

Eerder liet Willeke Alberti weten dat het niet makkelijk was om moeder én artiest te zijn. Zie onderstaande video waarin Willeke terugblikt naar het moment waarop ze net moeder werd van dochter Daniëlle.

Artiest én moeder zijn was voor Willeke een heuse uitdaging
3:29
Artiest én moeder zijn was voor Willeke een heuse uitdaging

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.