Terug

Volg Shownieuws

Frank Jansen: 'Rogier eist tienduizend euro per maand van me'

Nieuws

14 aug 2022, 22:35

Donderdag staan de twee tegenover elkaar in de rechtbank van Den Haag. Na twee jaar begint deze week de finale van de scheidingsprocedure die Frank (76) tegen de 29-jaar jongere Rogier heeft aangespannen.

Frank liet eerder aan weekblad Weekend weten dat hij hoopt dat de vechtscheiding na het bezoek aan de rechtbank over zal zijn. "Ik eis van Rogier geen geld. Ik vraag al een paar jaar om gewoon een handtekening te zetten, maar dat doet ‘ie maar niet."

Volgens De Telegraaf staat Rogier hier anders in. Volgens Frank wil hij pas scheiden als de rechter hem een alimentatie van tienduizend euro per maand toekent.

'Niet bestand tegen het succes'

Drie jaar geleden werd het stel nog genomineerd voor een Televizier-Ster. Het lijkt erop dat het succes van de twee hen teveel werd. Frank besloot, kort nadat Rogier en hij voor een contract van anderhalf miljoen euro door RTL bij SBS waren weggekaapt, te scheiden.

Dit betekende niet alleen de laatste fase van hun huwelijk, maar ook het einde van hun tv-carrière. De drama ontstond bij de opnamen van Frank en Rogier checken in, waarmee ze bekend werden bij het grote publiek.

"Rogier bleek niet bestand tegen het succes dat we hadden gekregen”, weet Frank te vertellen aan De Telegraaf. "Hij ging naast zijn schoenen lopen. Bij de opnamen gedroeg hij zich mateloos vervelend. Terwijl de camera’s liepen, maakte hij voortdurend denigrerende opmerkingen, waarmee hij mij beledigde. Ook tegenover de crew was hij niet altijd even vriendelijk. Het gebeurde regelmatig dat de opnamen stil moesten worden gelegd om Rogier tot de orde te roepen en hem tot bedaren te brengen.

Bij de montage van de beelden kon er nog wel veel worden gered, maar niet alles. De kijkers kregen het gedrag van Rogier mee en ik werd overstelpt met reacties van mensen uit mijn omgeving. Ze vonden dat ik over mij heen liet lopen en spoorden mij aan Rogier een halt toe te roepen. Niet lang daarna heb ik afstand van hem genomen. Ik ben naar mijn huis in Saint-Tropez gegaan en heb Rogier gevraagd om na te denken over zijn en over onze toekomst. Het is daarna niet meer goedgekomen tussen ons...”

Frank laat weten zich inmiddels prima te voelen. "Dat ik de knoop heb doorgehakt en de scheiding heb aangevraagd, heeft me goed gedaan. Mijn vrienden zeggen dat ik een leuker mens ben geworden”, aldus Rogier.

Hartproblemen

Einde aan vechtscheiding Frank en Rogier?
2:31
Einde aan vechtscheiding Frank en Rogier?

Frank is regelmatig in Frankrijk te vinden, waar hij ook een woning heeft. Een week geleden keerde hij terug naar Nederland. De reden dat hij terugkeerde naar ons kikkerlandje is niet alleen vanwege het bezoek aan de rechter. Frank heeft hartritmestoornissen en moest een bezoekje brengen aan de cardioloog.

Frank Jansen openhartig over schade na brand
5:29
Frank Jansen openhartig over schade na brand

Dit zijn niet de enige tegenslagen voor Frank... Zijn mooie tuinhuis in Zuid-Frankrijk werd vorig jaar verwoest door de bosbranden. Nu blijkt dat dit hem flink wat geld gaat kosten.

Frank Jansen over nieuwe tegenslag
1:27
Frank Jansen over nieuwe tegenslag

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.