Terug

Volg Shownieuws

Frans Duijts is de nieuwe nachtburgemeester: 'Een graag geziene gast'

Nieuws

11 jan 2023, 21:22

Frans Duijts is uitgeroepen tot de nieuwe nachtburgemeester van Nederland. De volkszanger kreeg de bijbehorende ambtsketting woensdagavond omgehangen tijdens het nieuwjaarsfeest op vakbeurs Horecava.

De jury koos Duijts vanwege zijn jarenlange succes en omdat hij "een graag geziene gast" is in de horeca. "Hij weet ook als geen ander hoe het is om te werken bij nacht en ontij, in de weekenden en feestdagen. Met zijn muziek spreekt hij een enorm breed publiek aan."

Duijts is de eerste nachtburgemeester sinds Guido Weijers in 2021. Vorig jaar werd er geen nieuwe gekozen vanwege de coronapandemie. In 2020 deelde dj-trio Kris Kross Amsterdam het ambt.

De nachtburgemeester is een ambassadeur voor de horeca en het nachtleven en wordt jaarlijks gekozen door de Nederlandse horeca.

Eerder zorgde zanger Frans Duijts voor nogal wat verontwaardiging bij de tafelgasten in HLF8 als hij klaagt over zijn torenhoge energierekening. "Ik ga straks over de 2.000 euro per maand heen", zegt hij. Onder meer Catherine Keyl is met stomheid geslagen... Zie er alles over in de beelden bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.