Terug

Volg Shownieuws

Louis van Gaal open over ernstige gevolgen van prostaatkanker

Nieuws

3 aug 2024, 09:25

Louis van Gaal heeft vrijdagavond in Humberto à Paris open gesproken over de diagnose prostaatkanker die hij eind 2020 kreeg (zie video). Het gaat inmiddels een stuk beter met de voetbaltrainer, maar seks hebben kan hij niet meer, vertelt Van Gaal...

"Het gaat eigenlijk wel goed. Het is nu zo dat ik het goed kan managen en dat ik weer natuurlijk kan plassen. Maar de liefde bedrijven kan ik niet meer, dus dat is wel een probleem. Als je prostaatkanker krijgt, is dat een probleem", vertelt Van Gaal aan presentator Humberto Tan.

Humberto vraagt daarop waarom Van Gaal besluit zo eerlijk te zijn over zijn situatie. "Om de mensen die er ook aan lijden een beetje te steunen, dat ze verder kunnen", aldus Van Gaal. "Dat het ook mensen als mij kan treffen, dat is eigenlijk de reden. Ik ben altijd open: ik zeg wat ik voel en denk."

Bang om dood te gaan

Echt bang om dood te gaan is Van Gaal nooit geweest. "Nou ja, aan prostaatkanker ga je niet zo snel dood. Er zijn natuurlijk wel mensen die er dood aan gaan, maar de meeste mensen gaan dood aan een andere ziekte", zegt hij. "Ik ben niet echt bang geweest, maar ik heb wel mijn leven niet zo plezierig meer gevonden."

De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal is naar eigen zeggen "een optimist", iets wat hem door de moeilijke periodes heeft geholpen. Ook zijn vrouw Truus - "de beste mantelzorger" - zijn staf en het WK voetbal in Qatar hebben hem erdoorheen geholpen.

Nieuw penthouse

Dat Van Gaal nog alles uit het leven haalt, blijkt wel uit het penthouse dat hij eind 2022 nog kocht voor 3,2 miljoen in Noordwijk om van zijn pensioen te gaan genieten. Shownieuws ging destijds langs bij de bouw van het complex. Zie er alles over in de video hieronder.

Louis van Gaal heeft een prachtig penthouse in Noordwijk gekocht
1:43
Louis van Gaal heeft een prachtig penthouse in Noordwijk gekocht

‎Volg Shownieuws ook op WhatsApp!

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste entertainmentnieuws?

Volg dan nu het kanaal van Shownieuws op WhatsApp!

Volg Shownieuws!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.