Terug

Volg Shownieuws

Rick Engelkes moet ruim 3,7 miljoen euro aan coronasteun terugbetalen

Nieuws

27 juli 2023, 15:09

Een flinke domper voor Rick Engelkes. De theaterproducent moet definitief ruim 3,7 miljoen euro aan coronasteun terugbetalen. Dit laat het Fonds Podiumkunsten donderdag aan Shownieuws weten (zie video).

Het gaat om coronasteun die Rick ontving voor de musical Willem van Oranje, die vooralsnog niet is verschenen. Hij zei eerder dat hij de voorstelling doorontwikkelde en dat hij de toegekende subsidie zou kunnen verantwoorden. Het Fonds Podiumkunsten heeft nu echter bepaald dat van de eerder toegekende 4,3 miljoen euro steun ruim 3,7 miljoen moet worden terugbetaald.

Tekst gaat verder onder de video.

Woedende reacties op onterechte coronasteun Rick Engelkes
5:46
Woedende reacties op onterechte coronasteun Rick Engelkes

"Het Fonds Podiumkunsten heeft besloten, met inachtneming van de ingediende zienswijze, om de subsidie aan Waterfront Entertainment lager vast te stellen dan de verleende subsidie. Het Fonds stelt de subsidie aan Waterfront vast op een bedrag van in totaal € 638.544 euro en besluit om het verschil tussen subsidieverlening en de subsidievaststelling van een bedrag van € 3.754.236 euro terug te vorderen. Het Fonds Podiumkunsten heeft dit besluit tot vaststelling en terugvordering van de subsidie aan Waterfront bekendgemaakt", luidt de reactie. Het in te vorderen bedrag is hiermee zelfs 45.000 euro hoger dan eerder werd geëist.

De ruim zes ton die wel blijft staan, is bedoeld voor decorbouwers, tekstschrijvers en de makers van de maquette van het beoogde theater. De coronasteun was bedoeld om de culturele sector overeind te houden toen door de coronalockdowns allerlei concerten en theatervoorstellingen niet konden doorgaan.

Rick Engelkes in opspraak door ontvangen coronasteun
0:45
Rick Engelkes in opspraak door ontvangen coronasteun

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.